Skip to main content

FAQ: Veelgestelde vragen

Werkwijze

bekijk de vragen over de werkwijze van Zonnekwaliteit

Vragen over jouw dak

Bekijk de vragen die je kunt hebben over jouw dak. 

Installatie

Bekijk alle vragen die je kunt hebben over installatie.

Opbrengsten

Bekijk alle vragen die je kunt hebben over de opbrengsten van zonnepanelen

Werkwijze

Hoe snel krijg ik de offerte?

Als je een vrijblijvende offerte aanvraag doet, ontvang je binnen maximaal 2 werkdagen de offerte. Deze offerte is speciaal voor jouw dak samengesteld. In de offerte zie je helder:

  • Je totale investering
  • Je terugverdientijd
  • Het type en aantal panelen
  • Het type omvormer
  • De garanties die je krijgt
  • De levertijd

Wat houdt het gratis adviesgesprek in?

Bij het laten installeren van zonnepanelen komen best veel dingen kijken. Wij snappen dan ook dat je hier vragen over hebt. Daarom bieden wij standaard een gratis adviesgesprek aan. Hierin leggen we je precies uit hoe het proces gaat verlopen en geven we je advies op maat. Ook kun je al je vragen stellen, onze adviseurs zijn experts op het gebied van zonnepanelen.

Hoeveel jaar garantie krijg ik?

Je krijgt altijd 20 tot 25 jaar garantie, afhankelijk van welk merk zonnepanelen je aanschaft. Naast de garantie van de zonnepanelenfabrikant krijg je er ook nog eens garantie van Zonnekwaliteit bovenop.

In welke regio’s installeren jullie?

We installeren momenteel enkel in de regio’s Zuid-Holland en Noord-Holland. Hierdoor kunnen we de kwaliteit en levertijd van onze installaties waarborgen.

Hoe zit het met BTW?

Zonnepanelen zijn in 2023 volledig vrijgesteld van BTW. Je betaalt geen BTW en hoeft deze dus ook niet terug te vragen. Ook op de installatie en op een eventuele vervanging van je meterkast hoef je geen BTW te betalen. Dat scheelt al gauw 21%!

Moet ik een aanbetaling doen?

Wij zijn zó overtuigd van de kwaliteit die wij leveren, dat je bij ons pas betaalt als de installatie volledig werkt. Je betaalt dus na de installatie pas, en hoeft geen aanbetaling te doen!

Dak

Hoe weet ik of mijn dak geschikt is?

Veruit de meeste Nederlandse daken zijn geschikt voor zonnepanelen. Als je toch twijfelt kun je ons gemakkelijk via WhatsApp een foto van je dak sturen. Als er sprake is van een twijfelgeval sturen we een van onze monteurs langs.

Hoe weet ik hoeveel panelen ik nodig heb?

Aan de hand van je verbruik kun je afleiden hoeveel panelen je nodig hebt. Als je bijvoorbeeld een gemiddeld verbruik hebt van 2500 kWh, heb je ongeveer 8 zonnepanelen nodig. Met die 8 zonnepanelen kun je vervolgens je volledige verbruik dekken. Zo hoef je nauwelijks meer stroom te kopen van de energiemaatschappij. Onze adviseurs geven je graag vrijblijvend advies op maat.

Hoeveel panelen passen er op mijn dak?

Onze adviseurs werken met de nieuwste software die specifiek gemaakt is voor zonnepanelen. Met deze software kunnen wij je dak digitaal nauwkeurig bekijken en een legplan maken. Zo kunnen we je direct vertellen hoeveel panelen er op je dak passen, en wat wijsheid is.

Installatie

Hoe lang duurt de installatie?

Gemiddeld duurt een volledige installatie, inclusief binnenwerk van de elektricien, niet langer dan een halve dag. We snappen dat u niet alle tijd heeft, daarom zorgen we altijd dat de monteurs op tijd aanwezig zijn om de klus te klaren. De monteurs gaan pas weg als alles vlekkeloos werkt.

Zijn jullie monteurs Nederlandstalig?

Ondanks het tekort aan monteurs in de branche werken we bij Zonnekwaliteit altijd enkel met Nederlandstalige monteurs. Klanttevredenheid staat bij ons op nummer 1, en goede communicatie is daarom van groot belang. We zijn zo transparant mogelijk en doen er alles aan om miscommunicaties te voorkomen.

Wat is jullie levertijd?

Bij Zonnekwaliteit onderscheiden we ons niet alleen door onze uitstekende service, maar ook met onze levertijd. Waar andere bedrijven een levertijd van 12 weken hebben, is deze bij ons maximaal 6 weken. Dit komt doordat we grote voorraden hebben en veel energie steken in het werven van ervaren monteurs.

Opbrengsten

In hoeveel jaar heb ik de investering terugverdiend?

De gemiddelde terugverdientijd van onze klanten is ongeveer 6 jaar. Dit is mede dankzij de huidige hoge stroomkosten en de BTW vrijstelling die in 2023 geldt. Als je wacht met zonnepanelen aanschaffen kan de terugverdientijd mogelijk langer worden.

Kan ik de opbrengsten van mijn zonnepanelen monitoren?

Als je zonnepanelen hebt aangeschaft, wil je natuurlijk wel de opbrengsten bij kunnen houden. Daarom zijn de zonnepanelen die wij installeren gekoppeld aan een app. Zo kun je gemakkelijk via je telefoon of tablet de live opbrengsten van je panelen bijhouden.

Ben jij er klaar voor?

Plan een advies gesprek in met Zonnekwaliteit en ontdek hoe jij kunt besparen.

© 2024 Zonnekwaliteit. Webdesign by IQ Script