Skip to main content

Wil je zonnepanelen kopen? Zonnepanelen zijn een goede investering. Niet alleen voor je eigen portemonnee, maar ook een duurzame investering in het milieu. Voordat je zonnepanelen aanschaft, is het van belang om te weten of je dak geschikt is, hoeveel zonnepanelen passen en de verwachte opbrengst. Via onze gratis advies- & dakscan kunt u dat allemaal inzien en teruglezen in een vrijblijvende offerte.

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Niet alleen voor eigen portemonnee, maar ook voor het milieu. Niet heel vreemd dus dat steeds meer mensen zonnepanelen kopen. Zonnepanelen op je dak voorzien je eigen huishouden van elektriciteit die de zonnepanelen opwekken met daglicht. Een natuurlijke en duurzame energiebron die nooit uitgeput raakt. Zonnepanelen dragen hierdoor bij aan het verminderen van afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.

Bij ons koop je niet alleen de zonnepanelen, we verzorgen ook de volledige installatie voor je. Voorafgaand bepalen we de juiste hoeveelheid en de juiste ligging voor jouw zonnepanelen. Tijdens de installatie van zonnepanelen houden we rekening met de oppervlakte van jouw dak, eventuele schaduw en berekenen we hoeveel panelen er nodig zijn. Vervolgens installeren we de omvormer en wanneer nodig breiden we de meterkast ook uit.

  • Je bespaart op maandelijkse energiekosten
  • Zonne-energie is mileuvriendelijk
  • Je krijgt geld terug bij salderen

Benieuwd naar alle voordelen van zonnepanelen kopen? Lees het hier.

zonnepanelen kopen

Om te bepalen hoeveel zonnepanelen je moet kopen, moet je rekening houden met een aantal factoren. Zo spelen energieverbruik, oppervlakte van het dak, de richting en helling van het dak, beschikbare ruimte voor zonnepanelen en je budget een belangrijke rol. Algemeen geldt: hoe meer panelen je installeert, hoe meer energie je kunt opwekken. Het is daarbij echter wel belangrijk om de kosten af te wegen tegen de verwachte opbrengst. Op deze manier maak je een weloverwogen beslissing die pas bij je behoeften en financiële mogelijkheden.

Als je van plan bent om zonnepanelen te kopen, is het goed om te weten waar je zoal op moet letten. Om het je makkelijk te maken hebben wij een opsomming gemaakt met welke afwegingen je moet maken voordat je zonnepanelen aankoopt.

  • Geschiktheid van het dak. Het allerbelangrijkste is onderzoeken of je dakbedekking geschikt is voor zonnepanelen. Ook moet er voldoende ruimte zijn om panelen te kunnen leggen. Daarbij komt ook nog dat de helling, richting en schaduw effect kan hebben op de opbrengst
    van zonnepanelen. Zonnekwaliteit adviseert je hierbij graag. Zeker weten of je dak geschikt is? Doe de gratis dakscan.
  • Energiebehoefte. Wanneer je dak geschikt is, moet je bepalen hoeveel zonnepanelen er op het dak nodig zijn. Daarom is de eerstvolgende stap het in kaart brengen van je energiebehoefte. Dit doe je door te onderzoeken wat je stroomverbruik is. Gemiddeld kun je met 10 zonnepanelen om en nabij 78% van de totaal benodigde energiebehoeften van één huishouden opwekken Locatie. Tijdens het kopen van zonnepanelen wil je uiteraard een zo hoog mogelijk rendement. Daarom is een juiste ligging van de zonnepanelen extra van belang. Veel schaduw kan een negatief effect hebben op de opbrengst. Met een optimizer of micro omvormer is hier al veel in te herstellen. Ook hierin kunnen wij adviseren.
  • Prijs. Er zijn diverse mogelijkheden. Zo kun je gaan voor een hoog rendement, maar ook voor een lagere aanschafprijs. Wij bieden zonnepanelen volledig op maat aan. Altijd met eigen voordelen en een eigen prijs, maar passend bij uw behoeften en budget. Gemiddeld is de investering van zonnepanelen tussen de 3 en 7 jaar terugverdiend. Dit afhankelijk van de energieprijzen.
  • Subsidiemogelijkheden. Vanaf 2023 betaal je geen btw meer over de aanschaf van zonnepanelen. Daarnaast is ook de salderingsregeling tot 2031 van kracht.

Ben jij er klaar voor?

Plan een advies gesprek in met Zonnekwaliteit en ontdek hoe jij kunt besparen.

© 2024 Zonnekwaliteit. Webdesign by IQ Script